Coming-Outdag

11-10-2020

Vandaag zijn een paar van de jongeren samen met Linda en Suleika naar de Coming-Outdag geweest bij gemeente Almere. Vanwege Covid-19 mocht er maar een beperkt aantal aanwezig zijn.

De dag begon met een korte speech van wethouder Froukje de Jonge, waarna Claire Slingerland een stukje vertelde over haar eigen documentaire 'De oversteek' en toen uiteindelijk Sem (één van de jongeren) over zijn verleden in combinatie met het bestaan van Diversity. Aan het einde van deze speech heeft Sem onze Instagram officieel geopend!

Na de speeches werden de regenboogvlag en de transgendervlag gehesen en kwam er een persmoment, waar Sem zijn shine goed heeft gepakt.

Als afsluiter is Diversity wat gaan drinken op de Grote Markt en hebben zij deze dag feestelijk afgesloten.

Wat is de Coming-Outdag?
Op Coming-Outdag (Engels: Coming Out Day) wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Coming-Outdag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden. (Wikipedia, juni 2020)

© 2020 Diversity Almere
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin